Zondag column: Hoe blijven surf chicks er goed uit zien op hun board?

Als je een antwoord op deze vraag verwacht, klik deze pagina dan maar weg. Dit is geen ‘How-To’ artikel, dit is mijn oprechte vraag. Antwoorden zijn zeer welkom!

Na 3 keer surfen kan ik mezelf bij lange na geen surfchick noemen, ondanks dat ik beide keren wel meerdere malen op de plank stond. Mijn eerste golf stond ik zelfs langer dan 5 seconden op de plank en won zo mijn weddenschap met Rick. Ook al vindt hij van niet, omdat hij de volgende golf (en dus zijn eerste golf) ook langer dan 5 seconden op de plank stond. We zijn uiteindelijk tot een compromis gekomen: ik heb deze weddenschap gewonnen, omdat hij met andere sporten altijd beter is. Deze mag ik in m’n zak steken! Of dit geval in mijn bikini broekje.

Ik ben dus een surfchick in spe. Ik vind surfen tof en voel me na afloop fit en stoer, ook al bak ik er nog niet zo veel van. Als deze column af is gaan we weer richting het strand om een plank te huren, #fanatiekeling.

Ja, ik ben enthousiast en fanatiek over deze eerste sport die ik echt leuk vind. Zo fanatiek dat er, zodra ik de zee inloop, weinig overblijft van het modemeisje in mij. Niet dat je als dame de keuze heb om er goed uit te blijven zien tijdens surfen.. Ja, misschien als je op een board dobbert in je perfect uitgesneden badpak voor de perfecte Instagram foto. Ik ben echter van mening dat echte surfchicks er veelal vercrackt uitzien tijdens het uitoefenen van hun geliefde sport. De goeie variant van vercrackt, de ik-ga-helemaal-in-op-mijn-sport vercrackt.

Hallo bilnaad!

Hier in Bali word mijn surfknoet om de 15 seconden weggespoeld door een golf. Na een uur heb ik ergens een verdwaald elastiekje in mijn haar hangen en plakken de overige lokken aan mijn gezicht. Mijn rode, verbrande gezicht wel te verstaan. De zon houdt hier van alle blote plekjes huid op zee.

Naast het haar, spoelen de golven ook graag je complete gezicht onder, inclusief mond en neus. Hoewel ik het normaal al vervelend vind om mijn neus te snuiten in het openbaar, snuit ik tijdens het surfen zonder pardon (en zonder zakdoek of hand ervoor) mijn snot rechtstreek het water in. Hetzelfde geldt voor mijn zoutwater-roggels.

Dan heb je nog je bikinibroekje. Denk maar niet dat die perfect tussen en op je billetjes blijft zitten als je een goede golf probeert te pakken of van de plank afdondert. Heel Kuta Beach heeft inmiddels mijn bilnaad gezien. En heel eerlijk, het interesseert me inmiddels niks meer. Tussen de golven door is er gewoon geen tijd om mijn bikinibroekje uit m’n bilspleet te halen, mijn knoet opnieuw te doen of mijn snot netjes weg te spoelen. Stel je voor dat een golf me wegspoelt of nog erger: dat ik de perfecte golf mis. Ik zei toch dat ik fanatiek ben.

Nu is er echter een beauty-ding wat ik wel echt kut vind aan surfen: elke dag je haar nat. Ik ben super blij met mijn dikke bos haar, maar het is niet zo’n beachgirl haarbos dat juist beter zit na een dag zoutwater. ‘Salty hair, don’t care’ m’n reet. Ik ben ook weer niet zo’n type dat 1 keer in de 2 weken haar haar wast (iel), maar elke dag wassen? Om het vervolgens weer te föhnen en stijlen? Niet goed voor mijn geblondeerde coupe.

Dus dames, kom maar door met die tips!

surfen2

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *